Reiseskildring

Jonny Axelsson
2 min readNov 14, 2021

Det begynte med en busstur til H-Con, som jeg selv hadde tatt bussen fra Bacon mange år tidligere. Hvorfor Hovden høyfjellshotell og flyktningeleir? Noen hadde en bror tror jeg. Vil du vite mer får du spørre Johannes, som alltid organiserte han det.

Bussen tok opp en passasjer ved Seljordsvannet. Resten har jeg glemt, men Jørn Uno har bildene. Passasjeren døde nesten, men det fant jeg først ut senere, og at sukkersyke ikke alltid følger boka. Subtil furore gjorde han i Oslo, men så sto Trondheim for tur, hjem til Trond og Eirik. Hvem er det som finner på ta grad på norsk atomhistorie, og det på NTNU? En med klisterhjerne var det.

Passasjeren hadde byttet buss for en Volvo Amason som må ha vært eldre enn ham selv. Selv forsøkte Inger Lise og jeg å haike til Trondcon, og det gikk greit, vi fikk noen papirposer å holde på, men hjemover strandet vi igjen på høyfjellet, og haiking ble slutt med den turen. Willy kjørte bussen, om ikke båten, både til Brighton og til Odense.

Neste busstur gikk til Svojanov. Denne gangen var det jeg som organiserte. Bussturen iallfall, flyene tok Maria tok seg av. Med busscharteret fulgte en nyttig lærdom: Lei gjerne busselskap fra bygda om du skal til byen, men skal du til bygda leier du ikke et busselskap fra Praha om de skal finne veien. Passasjerene kom likevel frem til slutt. I godt behold kan alltids diskuteres, men overlevde gjorde de stort sett. Tilbake i Oslo ble det slutt på ett årtusen og, som det viste seg senere, begynnelsen på mange, mange flere. Mer om det en annen gang.

Bussterminalen i Oslo, friskt nytt navn Galleri Oslo, hadde store vyer med en gang. Kafegjestene kunne ta tematiske skritt langs den fra fx Roma til Paris. Dette gikk selvsagt ikke bra, så en IT-skole flyttet inn dit i stedet. Passasjeren ble lærer der, og kretsen ble mer sluttet. Jeg tok T-baneringen fra Praha til Södertälje, med bytte i Beijing og Grums, men stadig flere fant en større glede i gjentatte reiser til Grønland. Ruten ble nesten nedlagt for noen år siden, men passasjertallet tok seg da opp. Denne gangen er den lagt ned for godt.

Gamle biler er sikkert bra, men gode busser er bedre.

--

--